Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

 
Μιχάλης Αργυρίου διευθυντής σπουδών

Υπ. Διδάκτωρ ειδικής αγωγής

Msc Στατιστική – Χρηματοοικονομική Ανάλυση (Ο.Π.Α)

Msc Ειδικής Αγωγής (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)

Msc Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αθηνών)

Οικονομικών Επιστημών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών)

  Η έννοια της ηγεσίας συχνά παραβλέπεται στο μαθησιακό περιβάλλον και προβάλεται διαδικαστική. Ωστόσο, ο ρόλος του διευθυντή αφορά στη συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών, στην ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς και στη ρύθμιση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση του Μιχάλη Αργυρίου, πέραν του παραπάνω ρόλου, η μακρόχρονη πείρα και κατάρτισή του επιβάλλει την ενεργή παρουσία του στην τάξη. Οι σπουδές του στις οικονομικές επιστήμες και τα μαθηματικά (στατιστική ανάλυση) του δίνουν τις γνώσεις για την διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων κατεύθυνσης, ενώ η εμβάθυνση του στην ειδική εκπαίδευση τον ανάγουν σε έναν ευέλικτο και προσαρμοστικό παιδαγωγό, ικανό να διαχειριστεί περιπτώσεις δυσλεξίας, δυσαριθμισίας ή γενικότερων μαθησιακών δυσκολιών.


 

 

Δρ. Κασσιανή Κοντούρη

 

Διδάκτωρ Βιολογίας- Βιοτεχνολογίας (Γ.Π.Α.)

Βιολογικό Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

 

Η Δρ. Κοντούρη διατελεί εξειδικευμένη στην πρωτεομική ανάλυση συστημάτων που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικοί και ως αντικαρκινικοί παράγοντες σε ανθρώπινα κύτταρα, έχοντας ειδικευτεί ακριβώς στους τομείς της Βιολογίας που διδάσκονται στη θετική κατεύθυνση. Αν το ακαδημαϊκό της κύρος την καθιστά κατάλληλη στο να εκπαιδεύει μελλοντικούς επιστήμονες, τότε η μακροχρόνια εμπειρία της σε επίπεδο πανελληνίων της δίνει τον χαρακτήρα της αυθεντίας, τουλάχιστον όσον αφορά την εις βάθος κατανόηση της ύλης από τους μαθητές. Κι αν κάποιο παιδί τελικά γοητευτεί εξίσου από τη Βιολογία, τότε, ποιος ξέρει, ίσως να έχει τη δρ. Κοντούρη ως διδάσκουσα σε κάποιο πανεπιστημιακό μάθημα, στο μέλλον.


Γιάννης Χριστόπουλος

 Υπ. Διδάκτωρ Φαρμακευτικής Χημείας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Msc Οργανική Σύνθεση και Εφαρμογές στη Χημική Βιομηχανία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Χημικό Ιωαννίνων 


 Εκπονώντας ερευνητικό έργο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με αντικείμενο την οργανική σύνθεση, έχει πλήρη γνώση των εφαρμογών της επιστήμης της Χημείας στην πράξη. Αυτό δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη διδασκαλία του: ξέρει πολύ καλά όσα διδάσκει στους μαθητές. Κι αν κάποιος ή κάποια σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία στις θετικές επιστήμες, ο Γιάννης είναι ο ιδανικός σύμβουλος, αφού έχει περάσει όλα τα στάδια του απαιτητικού αυτού δρόμου.

 

 

Παναγιώτης Κάππος

Msc Λογαριθμική και Προγραμματισμός (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Πληροφορική Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Μεθοδολογία και Ιστορία των Επιστημών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)


Παρότι τα παιδιά εξοικειώνονται πλέον από μικρή ηλικία με τις νέες τεχνολογίες, δεν έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα των υπολογιστών αυτή καθαυτή, πάνω στην οποία χτίζονται όλα τα επιτεύγματα της ψηφιακής εποχής. Γι' αυτό, όταν πρόκειται να μελετήσουν τις αρχές του προγραμματισμού ως μάθημα κατεύθυνσης, χρειάζονται ακριβή καθοδήγηση από κάποιον γνώστη της Πληροφορικής. Ο Παναγιώτης Κάππος, έχοντας εντρυφήσει στους κώδικες προγραμματισμού και τους μηχανισμούς της λογαριθμικής, είναι ο πλέον αρμόδιος για την επεξήγηση της νέας αυτής γνώσης.


 

Γιώργος Μανιάκας

Φυσικό Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

 

 

 Όσοι μαθητές συνεργάζονται μαζί του νιώθουν ευγνώμονες για τις στιβαρές στρατηγικές διδασκαλίας του, που πηγάζουν από την εκτεταμένη πείρα του σε βάθος χρόνου. Η δυνατότητά του να χτίζει σταδιακά τη μεθοδολογία των μαθητών έχει ως αποτέλεσμα οι ίδιοι να αποκτούν ξεκάθαρη και οργανωμένη σκέψη, πράγμα απαραίτητο για τη μελέτη των φυσικών επιστημών. Έτσι, η αυτοπεποίθηση τους είναι λογικό επόμενο και η κατάκτηση της γνώσης δεδομένη.

 

Πολυξένη Δευτεραίου

Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

 

Οι σφαιρικές της γνώσεις όπως διαμορφώθηκαν κατά τη φοίτησή της στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο την καθιστούν ευέλικτη κατά τη διδασκαλία των αρχών της Φυσικής και της Χημείας, είτε πρόκειται για παιδιά με κλίση προς τις θετικές επιστήμες, είτε για μαθητές που απλώς επιδιώκουν καλές επιδόσεις στο σχολείο. Η επαφή με το μάθημά της θέτει στέρεες βάσεις, με σκοπό οι μαθητές να κατέχουν την ύλη κάθε τάξης και, στη μετέπειτα πορείας τους, όταν επιλέξουν κατεύθυνση, αυτό να μη γίνει σύμφωνα με το πού υστερούν αλλά σύμφωνα με αυτό που πραγματικά θέλουν να ακολουθήσουν.

 

Θεόδωρος Παπαμιχαλόπουλος

Msc Ειδικής Αγωγής (Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας)

Ιστορικό- Αρχαιολογικό Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ)


Όντας ο ίδιος αριστούχος στις πανελλήνιες και υψηλόβαθμος στο Πανεπιστήμιο, γνωρίζει πώς η προσήλωση στους στόχους οδηγεί αυθόρμητα σε υψηλά αποτελέσματα. Κατά τις σπουδές του στη Φιλοσοφική έδωσε βάση στη Διδακτική της Ιστορίας, ενώ η μελέτη της Ειδικής Εκπαίδευσης του επιτρέπει τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας του ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών, ιδίως στα μαθήματα που αφορούν την εκμάθηση του γραπτού λόγου, στον οποίο εκδηλώνεται ένα μεγάλο φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών.


 

Βίκυ Λομβάρδου

(Msc Ειδικής Αγωγής (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας))

Επιμόρφωση στην Επαγγελματική Συμβουλευτική

Ιστορικό- αρχαιολογικό Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ)

 

  Ειδικευμένη στα μαθήματα της Έκθεσης, των Αρχαίων και της Ιστορίας και με οκταετή εμπειρία σε φροντιστηριακά τμήματα, η Βασιλική Λομβάρδου έχει την πείρα και την παιδαγωγική εμπειρία, ώστε να καλλιεργήσει το απαραίτητο γνωσιακό υπόβαθρο στην έκφραση του λόγου για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως κατεύθυνσης, αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν και να ενισχυθούν στη θεωρητική. Παράλληλα, η επιμόρφωσή της στην επαγγελματική συμβουλευτική της δίνει τη δυνατότητα να καθοδηγεί τους μαθητές προς την πορεία που πραγματικά τους ταιριάζει, για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους.


 

Τάσος Κορίλλης 

 Msc Ειδίκευσης στη Χημεία και Τεχνολογία περιβάλλοντος (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Χημικό Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Αντιπρόεδρος του επιστημονικού τμήματος Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

 

Πασίγνωστος μεταξύ των «θετικάριων» για τη μεταδοτικότητα κατά τη διδασκαλία του, έχει τον τρόπο να μυεί τους μαθητές στα μονοπάτια της Χημικής επιστήμης. Ίσως αυτό να δικαιολογεί τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουν οι μαθητές του τις πανελλήνιες εξετάσεις. Το κατά πόσο κατέχει το αντικείμενό του αναγνωρίζεται από την ίδια την επιστημονική κοινότητα, η οποία τον έχει εκλέξει αντιπρόεδρο του επιστημονικού τμήματος Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

 

 

Βάσια Αποστολοπούλου

Μαθηματικό Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

 

 Από την πρώτη στιγμή που κάποιος έρχεται σε επαφή με το μάθημά της καταλαβαίνει για ποιον λόγο η διδασκαλία της κερδίζει τον καθένα. Ο ιδιαίτερος ζήλος για τα Κλασικά Μαθηματικά μεταφέρεται στην αίθουσα και αναπόφευκτα εξυψώνει το διδακτικό της έργο σε κάτι παραπάνω από μια απλή διαδικασία παράδοσης. Η ίδια επικεντρώνεται στην κατανόηση και την εμπέδωση, που σημαίνει ότι οι μαθητές δέχονται τα απαραίτητα ερεθίσματα ώστε να εξελίξουν μια πολύπλευρη λογική σκέψη, η οποία, άλλωστε, ενισχύει τις επιδόσεις τους σε ποικίλους τομείς της μαθητικής αλλά και της μετέπειτα ζωής τους.


 

Γιάννης Ιωαννίδης

Msc Ειδικής Αγωγής

Χημικό Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)

Η πολυετής εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την μεταδοτικότητα και την προθυμία του να βοηθήσει τον εκάστοτε μαθητή του, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, τον κάνουν έναν ιδιαίτερα αγαπητό καθηγητή. Η αφοσίωσή του οδήγησε στην συγγραφή εγχειριδίων χημείας, τα οποία αποτελούν βασικά εργαλεία ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς μαθητές.